En titt på rollistan i The White Lotus

En titt på rollistan i The White Lotus

The White Lotus är en kritikerrosad antologiserie från HBO skapad av manusförfattaren och regissören Mike White. Serien följer de förmögna gästerna och den hårt arbetande personalen på lyxresorten White Lotus under loppet av en vecka. Men hur ser rollistan i The White Lotus ut?

Säsong 1, som utspelar sig på Hawaii, inkluderar Murray Bartlett som hotellchefen Armond, Connie Britton som företagsledaren Nicole Mossbacher, Jennifer Coolidge som den neurotiska arvtagerskan Tanya McQuoid, Alexandra Daddario som den nygifta journalisten Rachel, Sydney Sweeney och Brittany O’Grady som tonåringarna Olivia och Paula, Jake Lacy som Rachels make Shane Patton, Steve Zahn som Nicoles man Mark, Natasha Rothwell som spa-chefen Belinda, och Fred Hechinger som Nicoles son Quinn.

I säsong 2, som utspelar sig på Sicilien, återvänder Jennifer Coolidge i rollen som Tanya. Nya skådespelare i den andra säsongen inkluderar Aubrey Plaza, F. Murray Abraham, Tom Hollander, Theo James, Meghann Fahy, Haley Lu Richardson, Will Sharpe och Michael Imperioli.

Tack vare Mike Whites sylvassa manus och skådespelarnas fenomenala prestationer har The White Lotus blivit en av HBOs mest hyllade och prisbelönta serier på senare år. Serien har vunnit hela 10 Emmy Awards, inklusive för Bästa miniserie, Bästa manliga biroll till Murray Bartlett och Bästa kvinnliga biroll till Jennifer Coolidge.

Rollistan i The White Lotus

SkådespelareRollAvsnitt
Murray BartlettArmond6
Connie BrittonNicole Mossbacher6
Jennifer CoolidgeTanya McQuoid6
Alexandra DaddarioRachel Patton6
Fred HechingerQuinn Mossbacher6
Jake LacyShane Patton6
Brittany O’GradyPaula6
Natasha RothwellBelinda Lindsey6
Sydney SweeneyOlivia Mossbacher6
Steve ZahnMark Mossbacher6
Kekoa KekumanoKai5
Lukas GageDillon5
Alec MerlinoHutch5
Michael TrislerScuba Instructor4
Christie VolkmerChristie4
Loretta Ables SayreHousekeeper3
Jesse James SteeleConch Blower3
Brad KalilimokuCanoeist3
Shea Lokahi Timothy FabianaCanoeist3
Nathan FeitosCanoeist3
Imani McNortonCanoeist3
Denton KukahikoCanoeist3
Marc VolkmerGerman Newlywed2
Mara KahnGerman Newlywed2
Molly ShannonKitty Patton2
Angel UherekSpa Employee2
Jolene PurdyLani1
Reza DaneshDr. Rezz1
Tana KamineAirport Wife1
Mark KamineAirport Husband1
Russell SateleReggie1
Amber AbaraGuest1
Romy K. K. ColladoGuest1
Joe Landry1
Archie KalepaCanoiest1
Mahana MouaHula Dancer1
Jessica Flores1
David Kawika Dang Jr.1
Sean Aquino1
Vincent EvaluFire Knife Dancer1
Shea Argel1
Austin StowellHotel Guest1
Phillip Wu1
Daniel Peaster1
Faamoemoega Alaiafune1

Huvudrollerna i säsong 1

I den första säsongen av The White Lotus möter vi en ensemble av talangfulla skådespelare som porträtterar en brokig skara gäster och personal på den lyxiga resorten på Hawaii.

Murray Bartlett spelar Armond, den stressade resortchefen som kämpar med att hålla fasaden uppe trots personliga problem. Bartlett är mest känd för sina roller i Looking och Tales of the City.

Det rika paret Nicole och Mark Mossbacher spelas av Connie Britton och Steve Zahn. Britton har tidigare haft framträdande roller i Friday Night Lights och Nashville, medan Zahn är känd från filmer som Reality Bites och That Thing You Do!

Jennifer Coolidge gör en minnesvärd insats som den excentriska och sorgtyngda Tanya McQuoid. Coolidge har gjort sig ett namn som komedienn med roller i bland annat American Pie och Legally Blonde.

De nygifta Rachel och Shane spelas av Alexandra Daddario och Jake Lacy. Daddario slog igenom som Annabeth i Percy Jackson-filmerna och har även synts i True Detective och Baywatch. Lacy är känd från The Office och Girls.

Tonåringarna Olivia Mossbacher och hennes vän Paula spelas av Sydney Sweeney och Brittany O’Grady. Sweeney har haft roller i Euphoria och Sharp Objects, medan O’Grady tidigare synts i Star och Black Christmas.

Tillsammans skapar ensemblen en fascinerande dynamik där klasskillnader, generationskonflikter och personliga kriser ställs på sin spets under en vecka på den till synes perfekta resorten. Skådespelarnas mångsidiga bakgrunder bidrar till att ge liv och djup åt de komplexa karaktärerna.

Nya ansikten i säsong 2

I den andra säsongen av The White Lotus får vi följa en helt ny uppsättning gäster på lyxhotellet, den här gången på Sicilien.

Aubrey Plaza, känd från Parks and Recreation, och Will Sharpe spelar Harper och Ethan Spiller – ett nygift par vars relation sätts på prov under semestern. Plaza har tidigare hyllats för sin komiska tajming, medan Sharpe gjort roller i brittiska dramaserier som Giri/Haji.

Det förmögna paret Cameron och Daphne Sullivan spelas av Theo James (Divergent-serien) och Meghann Fahy (The Bold Type). Deras karaktärer utstrålar perfektion på ytan, men under semestern börjar fasaden krackelera.

Tre generationer av italiensk-amerikanska män i familjen Di Grasso gestaltas av Oscarsvinnaren F. Murray Abraham (Amadeus) som farfar Bert, Emmy-belönade Michael Imperioli (The Sopranos) som pappa Dominic och Adam DiMarco (The Order) som sonen Albie. Deras resa till Sicilien för att utforska sina rötter kantas av familjedrama.

En annan färgstark karaktär är den gåtfulla engelska expaten Quentin, spelad av Tom Hollander (Pirates of the Caribbean, Pride and Prejudice). Quentins excentriska personlighet och mystiska agenda blir en katalysator för mycket av dramat under säsongen.

Trots att säsong 2 introducerar en helt ny ensemble, lyckas skaparen Mike White återigen samla ett imponerande stjärnspäckat gäng för att ge liv åt sina mångfacetterade och komplexa karaktärer. Skådespelarnas tidigare meriter inom både komedi och drama lovar en fängslande säsong med både skratt och allvar.

Jennifer Coolidge gör comeback

Jennifer Coolidge är tillbaka i rampljuset tack vare sin hyllade roll som den excentriska och känslomässigt instabila Tanya McQuoid i HBO-serien The White Lotus.

Coolidge har haft en lång och framgångsrik karriär inom komedi med minnesvärda roller i filmer som American Pie, där hon spelade den förföriska ”Stifler’s mom”, och Legally Blonde där hon porträtterade Elle Woods färgstarka vän, manikyristen Paulette. Men det är hennes tolkning av Tanya i The White Lotus som har gett henne ett uppsving sent i karriären.

I seriens första säsong möter vi Tanya som en ensam och sörjande kvinna på semester på Hawaii efter sin mors död. Coolidge lyckas balansera komik och tragik i sin gestaltning av Tanya, som desperat söker mening och kontakt. Hennes prestation belönades med en Emmy för bästa kvinnliga biroll i en miniserie.

När The White Lotus återvänder för en andra säsong är Coolidge den enda skådespelaren från originalensemblen som är med. Vi får återse Tanya, nu gift med Greg Hunt som spelades av Jon Gries i första säsongen. Paret är på semester på Sicilien men deras relation kantas av misstänksamhet och maktkamp.

Coolidge fortsätter att imponera i rollen och nyanserar Tanyas personlighet. Under den priviligierade, narcissistiska ytan finns ett djup av ensamhet och osäkerhet. Tanya framstår som en tragikomisk figur, någon vi kan skratta åt men också känna medlidande med.

Genom att låta Tanya återvända skapar seriens skapare Mike White en brygga mellan säsongerna och ger tittarna en chans att lära känna en av seriens mest färgstarka karaktärer på djupet. Med Jennifer Coolidge i rollen blir Tanya ett av The White Lotus mest bestående bidrag till tv-historien.