Rollistan i The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

Rollistan i How I Met Your Mother: En nostalgisk återblick

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes är en efterlängtad prequel till den populära Hunger Games-serien. Filmen utspelar sig 64 år före händelserna i originaltrilogin och utforskar den unga Coriolanus Snows väg mot att bli den fruktade presidenten över Panem.

Rollistan i The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes bjuder på flera lovande namn. Huvudrollen som den 18-årige Coriolanus Snow spelas av den brittiske skådespelaren Tom Blyth. Vid hans sida ser vi Rachel Zegler, känd från West Side Story, i rollen som Lucy Gray Baird – tributet från Distrikt 12 som Snow blir mentor för under de 10:e Hungerspelen.

Andra nyckelroller innehas av Peter Dinklage som Casca Highbottom, Viola Davis som Dr. Volumnia Gaul och Jason Schwartzman som Lucky Flickerman, den allra första programledaren för Hungerspelen.

Bakom kameran står Francis Lawrence, som tidigare regisserat tre av de fyra filmerna i originalserien. Med en blandning av nya och bekanta ansikten, lovar The Ballad of Songbirds & Snakes att bli en spännande tillbakablick i Panems mörka historia.

Hela rollistan i The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

SkådespelareRoll
Dexter Sol AnsellUng Coriolanus
Rosa GotzlerUng Tigris
Clemens SchickRespektabel Man
Fionnula FlanaganFarmor
Tom BlythCoriolanus Snow
Hunter SchaferTigris
Ashley LiaoClemensia Dovecote
Athena StratesPersephone Price
Joshua KantaraGaius Breen
Amélie HoeferleVipsania Sickle
Kaitlyn AkinpelumiDomita Whimsiwick
Florian BurgkartHilarius Heavensbee
Ayo AdegunPliny Harrington
Aaron Finn SchultzApollo Ring
Max RaphaelFestus Creed
Mekyas MulugetaUrban Canville
Emma Frieda BrügglerDiana Ring
Yalany MarschnerDennis Fling
Serena OexleJuno Phipps
Anni BaumannIphigenia Moss
Flora Li ThiemannLivia Cardew
Zoe ReneeLysistrata Vickers
Seyna SyllaIo Jasper
Lilly Maria CooperArachne Crane
Aamer HusainFelix Ravinstill
Aminata Lucia Yade ToscanoPalmyra Monty
Josh Andrés RiveraSejanus Plinth
Daniela GrubertFru Plinth
Michael GrecoStrabo Plinth
Levi StrasserFlorus Friend
Chieloka JairusAndrocles Anderson
Viola DavisDr. Volumnia Gaul
Peter DinklageRektor Casca Highbottom
Tim TorokFacet
Varvara KanellakopoulouVelvereen
Jerome LanceMarcus
Mackenzie LansingCoral
Cooper DillonMizzen
Hiroki BerreclothTreech
Irene BöhmLamina
Knox GibsonBobbin
Sofia SanchezWovey
Luna KuseBrandy
Kjell BrutscheidtTanner
Dimitri AboldReaper
Luna SteeplesDill
Nick BensonJessup
Marc Aden GrayBorgmästare Lipp
Rachel ZeglerLucy Gray Baird
Isobel Jesper JonesMayfair Lipp
Dakota ShapiroBilly Taupe
Vaughan ReillyMaude Ivory
Honor GilliesBarb Azure
Eike N.A. OnyambuTam Amber
Cameron MacConomyCapitol Kameraoperatör
Jason SchwartzmanLucky Flickerman
Ghaith SalehPojke på Zoo
Riley ChungFlicka på Zoo
Denise HansenKassörskan
Scott FolanBeanpole
Burn GormanCommander Hoff
Raphael ZariArlo Chance
Mona Vojacek KoperLil
Carl SpencerSmiley
Konstantin TaffetClerk Carmine
George SomnerSpruce
Steven McMichaelFredsvakt i Distrikt 12
Felix AuduCirc (District 3 Tribute) (okrediterad)
Vanessa BlanckTeslee (District 3 Tribute) (okrediterad)
Michael BornhütterFredsvakt (okrediterad)
Billy BuffFredsvakt (okrediterad)
Murray CloseCapitol Fotograf (okrediterad)
Kittipong Ace CunjanaganHy (District 5 Tribute) (okrediterad)
Simon GrzesczakFredsvakt (okrediterad)
Samia HofmannSol (District 5 Tribute) (okrediterad)
Lukas HuneckerFredsvakt (okrediterad)
Nova JustOtto (District 6 Tribute) (okrediterad)
Yuli LamSabyn (District 2 Tribute) (okrediterad)
Joan Marie LauxSheaf (okrediterad)
Jonas MartensAkademistudent (okrediterad)
Goran MitrovskiDistrikt 12 Medborgare (okrediterad)
Christian PeterssonFredsvakt (okrediterad)
Felix QuintonFredsvakt (okrediterad)
Kyra ReinertGinee (District 6 Tribute) (okrediterad)
Victoria Paige WatkinsLiz (okrediterad)
Manuel WerlingFredsvakt (okrediterad)
Lucas WilsonPanlo (District 9 Tribute) (okrediterad)

Tom Blyth i huvudrollen

Tom Blyth gör en fascinerande tolkning av den unga Coriolanus Snow i The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Snow är ännu inte den hänsynslöse tyrann vi känner från originalfilmerna, utan en ambitiös 18-åring som navigerar en svår värld.

Blyth, som tidigare haft roller i filmer som Billy the Kid och The Gilded Age, ger Snow en komplex personlighet. I början framstår han som en privilegierad men godhjärtad ung man, ivrig att göra rätt för sig. Men allteftersom han blir mentor åt Lucy Gray Baird i de 10:e Hungerspelen, börjar hans mörkare sidor skina igenom.

Snows lojalitet sätts på prov när han utvecklar känslor för Lucy Gray. Han tvingas välja mellan att hjälpa henne överleva, eller att sätta sin egen framtid i Kapitoliet främst. Blyth fångar Snows inre kamp på ett trovärdigt sätt, och visar hur omständigheterna sakta formar honom till den kallhamrade ledare han är ämnad att bli.

Det är fascinerande att se Snows gradvisa förvandling. Blyth lyckas få oss att till en början sympatisera med Snow, för att sedan chockera med glimtar av hans sanna natur. Varje val han gör, från små svek till stora förräderier, för honom närmare den iskalle diktator vi fruktar.

Blyths nyanserade porträtt gör Snows resa gripande, om än obehaglig. Han fångar essensen av en ung man som bit för bit offrar sin mänsklighet och medkänsla, tills bara maktbegär återstår. Det är en stark prestation som ger en ny dimension till The Hunger Games-sagans stora skurk.

Rachel Zegler som Lucy Gray Baird

Rachel Zegler gör ett imponerande porträtt av Lucy Gray Baird, den kvinnliga tributen från det fattiga Distrikt 12 i den tionde årliga Hungerspelen. Med sin bakgrund som resande artist i gruppen Covey, sticker Lucy Gray ut från de andra tributerna med sin färgstarka personlighet och enastående sångröst.

En oväntad relation

Trots de hårda omständigheterna utvecklar Lucy Gray en komplex relation med sin mentor, den 18-årige Coriolanus Snow. Deras öden sammanflätas när Lucy Gray räddar Snows liv under en attack mot Panem. Efter att ha skickats till Distrikt 12 som fredsväktare börjar Snow se Lucy Gray i ett nytt ljus, och deras känslor för varandra fördjupas.

Zegler fångar Lucy Grays självsäkerhet, list och överlevnadsinstinkt på ett övertygande sätt. Hennes gestaltning är lika delar sårbar och manipulativ, vilket gör dynamiken med den ambitiöse Snow (spelad av Tom Blyth) både fascinerande och oroväckande. Frågan är om deras kärlek är äkta eller bara ett spel för gallerierna.

Med sin skimrande röst och karismatiska utstrålning gör Rachel Zegler, som slog igenom i Steven Spielbergs ”West Side Story”, en minnesvärd tolkning av den gåtfulla Lucy Gray Baird. Hennes insats tillför en ny dimension till Hungerspelens mörka universum och ger en glimt av hopp i en annars dyster värld.

Övriga nyckelroller

Förutom huvudrollerna som Coriolanus Snow och Lucy Gray Baird, har filmen en stark ensemble av kända skådespelare i viktiga biroller.

Viola Davis gestaltar den ökända Dr. Volumnia Gaul, den galna spelkonstruktören som ligger bakom de brutala Hungerspelen. Davis, en oscarsvinnande skådespelare, är känd för kraftfulla roller som Mrs. Miller i Fences och Aibileen Clark i The Help. Som Dr. Gaul får hon chansen att utforska en mer excentrisk och skrämmande karaktär.

Peter Dinklage spelar Casca Highbottom, dekanen på akademin och den man som ursprungligen uppfann konceptet för Hungerspelen. Dinklage är mest känd för sin ikoniska roll som Tyrion Lannister i Game of Thrones, en roll som vann honom fyra Emmy-priser. Hans närvaro och karisma kommer säkerligen att ge Highbottom en mångbottnad och fascinerande personlighet.

Jason Schwartzman har rollen som Lucretius ”Lucky” Flickerman, värden för den 10:e upplagan av Hungerspelen. Schwartzman är en veteran inom independentfilm och har samarbetat flitigt med regissörer som Wes Anderson i filmer som Rushmore och The Grand Budapest Hotel. Som Lucky Flickerman får han chansen att gestalta en tidig föregångare till Stanley Tuccis Caesar Flickerman.

Dessa tre skådespelare, tillsammans med övriga i ensemblen, lovar att ge djup och komplexitet åt den värld där den unge Coriolanus Snow tar sina första steg mot att bli Panems tyranniske ledare.