Frågor och svar

När jag försöker ladda ner ett program med Pirateplayer får jag meddelandet: "Pirateplayer kan inte ladda ner denna typ av strömmar. Med Appen på Piratplay.se går den kanske att ladda ner". Vad beror det på?

Pirateplayer kan inte ladda ner sk. HDS-strömmar. För att ladda ner dessa strömmar följ min guide.

Jag lyckas inte ladda ner Rtmp-strömmar från TV4 med Rtmpdump - vad gör jag för fel?

För att ladda ner från TV4 behöver du antingen en riktigt ny version av Rtmpdump (inga officiella binärer finns för Windows), eller den gamla 2.1d (windows-nedladdning).

Hur laddar jag ner från Sveriges Radio?

Högerklicka på länken - den länk som annars startar SRs inbyggda spelare - till det program du vill lyssna på och välj "Kopiera länkadress" eller motsvarande. Klistra in länken på Pirateplay.se som vanligt. Pirateplay ger dig länken till m4a-filen (ungefär som en mp3-fil) för radioprogrammet. Ladda ner och spara länken med t.ex. din webbläsare.

För direktsändningar genereras en RTMP-länk vilken laddas ner med Rtmpdump i vanlig ordning. Se guiden.

I nuläget fungerar tyvärr inte SR i Pirateplayer. Fungerar sedan version 0.3.

Tänk på att många av SRs program finns som podcasts och går att ladda ner direkt.

Jag har laddat ner en ett program och dess undertext, men undertexten visas inte i min spelare. Vad kan jag göra?

Pirateplayer gör ingenting med undertexterna, utan laddar bara ner dem som de är. Ibland är de i format som de populära videospelarna (Vlc, Mplayer etc.) inte klarar av att läsa. Lämpligt är då att försöka konvertera dem till Subrip-formatet.

Här är ett par program som kan omvandla undertexter mellan en mängd olika format:

Vilken filändelse bör jag ge mina nedladdade filer?

Allting som strömmas över Rtmp är paketerat med Flv som containerformat. Rtmpdump och Pirateplayer laddar ner dessa filer rakt av och de bör alltså ges namn som slutar på .flv

Ffmpeg kan om det används för att ladda ner en video omvandla till valfritt containerformat. Man anger alltså filändelse utifrån vilket containerformat man vill ha för videon. Vill man exempelvis att videon ska paketeras som MP4 anger man "namn.mp4" som filnamn.

För HLS-strömmar (nedladdade med Ffmpeg) verkar resultatet bli bäst om "mp4" ges som filändelse.

Jag lyckas inte ladda ner med Pirateplayer. Jag trycker på "Hämta" och Pirateplayer tycks hitta videon, men knappen "Ladda ner" är grånad och inaktiverad. Gör jag något fel?

För att "Ladda ner"-knappen ska aktiveras måste du först ange ett filnamn att spara till. Gör detta antingen i textrutan med etiketten: "Ladda ner till", eller i dialogfönstret som presenteras om du trycker på "Bläddra"-knappen efter nämnda textruta.

När jag försöker köra ett nedladdningskommando i Ubuntu/Debian får jag följande meddlande: "*** THIS PROGRAM IS DEPRECATED *** This program is only provided for compatibility and will be removed in a future release. Please use avconv instead.". Vad beror detta på?

Debian (och därmed Ubuntu) har bestämt sig för att satsa på en fork av Ffmpeg-projektet. En av följderna av detta är att kommandot som förut hette "ffmpeg" nu heter "avconv". För att köra ett ffmpeg-kommando i Debian/Ubuntu byter du lämpligen ut "ffmpeg" mot "avconv" i kommandot.

När jag försöker ladda ner ett program med Pirateplayer står det "Inkompatilbel ström. Testa appen på Pirateplay.se". Vad beror detta på?

Pirateplayer klarar i nuläget inte av alla videoströmmar från Svt- och Tv4-play. Exempelvis fungerar inte de nya HLS- och HDS- strömmarna de börjat använda. Med Appen, kommandotolken och rätt verktyg går det ändå att ladda ner de flesta program. Läs gärna vidare i min guide. Sedan version 0.4.0 klarar Pirateplayer av HLS-strömmar. Installera senate versionen. För att ladda ner HDS-strömmar har jag skrivit en guide.

Går det att ladda ner från TV4-premium med Pirateplay(er)?

Nej det gör det inte.

Kan du lägga funktionalitet X till Pirateplay(er)?

Pirateplays källkod är fri. Det säkraste sättet att få Pirateplay att göra X i framtiden är att ladda ner källkoden (Pirateplay.se, Pirateplayer), modifiera den och skicka en patch till mig.

Kommer Pirateplay(er) i framtiden ha stöd för TV4-premium?

Troligen inte. Jag prenumererar inte på TV4-premium och har alltså ingen möjlighet att vare sig utveckla, testa eller underhålla en sådan funktionalitet.

Ovanstående svar gäller naturligtvis de andra kanalernas motsvarande betaltjänster.