Ladda ner HLS-strömmar med Pirateplay.se och Ffmpeg

Med Ffmpeg och Pirateplay.se kan du ladda ner många av de program från Svt-play som inte går att ladda ner med Pirateplayer Pirateplayer kan numera ladda ner HLS-strömmar.

Wikipedia har en artikel om "HTTP Live Streaming" (HLS).

Installera Ffmpeg

Linux

Förhoppningsvis finns en uppdaterad version av Ffmpeg i din distribution. Installera den som du installerar andra program.

Mac OS X

Smidigast är förmodligen att installera Ffmpeg via Homebrew.

Windows

Installera Ffmpeg för Windows.

Generera ett nedladdningskommando

Gå till Appen. Mata in adressen till det du vill ladda ner i adressfältet och tryck hämta. Vänta en stund: förhoppningsvis hittar Appen strömmar till videon.

Välj "Visa nedladdningskommando" och ange filnamn i textrutan. Du kan om du vill vara säker på var filen hamnar ange en absolut sökväg. I Windows skulle detta kunna vara exempelvis: "C:\users\Användare\Mina dokument\test.mp4" - för att få videon sparad som "test.mp4" i din dokumentkatalog.

Ett nedladdningskommando är nu genererat och klart att använda. Kopiera kommando till klippbordet (vanligen Ctrl+C). Det kan vara enklare att markera kommandot om du växlar till textfält genom att bocka för "Visa textfält".

Kör ditt kommando

I din kommandotolk: klistra in kommandot från klippbordet (högerklicka och välj "Klistra in" eller motsvarande) och tryck Enter. Kommandot körs nu förhoppningsvis och sparar videon i din dator.

Det bör se ut ungefär så här: